Mitt namn är Ruben Wätte och jag har skrivit en reseguide till Norrtuna, bostadsområdet jag växte upp i under 90-talet. Boken är också en självbiografi, en historiebok, ett konstprojekt och en etnografi. Den är resultatet av en omfattande konstnärlig forskning och skildrar det mångsidiga området i flera olika skikt. Boken tar dig runt i kvarteret och vidare till vattentornet, golfbanan, pizzerian, tågspåren, kyrkan, skogen, Folkets Hus och en rad andra platser. Det handlar om utanförskap och gemenskap, om vänskap, kreativitet, normer och motstånd. Boken synliggör sammanhang mellan händelser som tidigare varit isolerade i tid och rum och söker en djupare förståelse för hur allting blev som det blev.

Text och bild av Ruben Wätte. Grafisk design av Martin Ander. ISBN 978-91-633-6334-4

Boken var slutsåld i snart ett år, men nu har äntligen nen nya upplagan kommit från tryck som dessutom innehåller ett helt nyskrivet kapitel! Nytt för den andra upplagan är också lite behagligare papper, tåligare omslag och stadigare bindning, helt enkelt lite mera känsla av bok.

Nu kan man betala med smidig och säker kortbetalning, köp Visit Norrtuna från Lågtryck!

Boken går också att köpa på bland annat Kafé Åsgatan2 i Järna, Konstfrämjandet vid Mariatorget, Kafé 44 på Tjärhovsgatan, bokhandeln Konst-ig på Åsögatan och i butiken på Liljevalchs Konsthall. Be gärna ditt bibliotek att beställa hem boken!

Utdrag från kritik och recensioner av boken finns samlat här.

Välkommen att skriva till kontakt@rubenwatte.com om du har frågor eller vill komma med respons!